2015. 02. 02. 00:00

Tartózkodóhelyiség rendezését kértük BP-Kelenföld pu.-n

A Budapest-Déli pu. forgalomból történő kizárásának következtében a személyszállító vonatok a Déli pu. helyett Kelenföldig közlekednek.

A vonatkísérő személyzet (jegyvizsgáló, vezető jegyvizsgáló) számára megfelelő tartózkodóhelyiség jelenleg nem biztosított, nincs tisztálkodó helyiség (WC, mosdó), nem tudják normális körülmények között kivenni a munkaközi szünetet, sok esetben a peronon, az utasok között kell a várakozási időt eltölteniük. A WC használat megoldásaként javasoljuk, hogy a munkáltató egyezzen meg a pályaudvaron található nyilvános WC ingyenes használatáról, vagy rendeljenek meg a munkavállalók számára mobil WC-t.

Kérjük a Tisztelt Vezérigazgató Urat, hogy az érintett utazószemélyzet számára megfelelő tartózkodó helyiségek kijelöléséről - pl.: ideiglenes megoldásként, fűtéssel rendelkező, zárható vasúti személykocsi - haladéktalanul intézkedni szíveskedjen!

 

Továbbá kezdeményezzük, hogy a helyzet megoldásáig Bp.-Déli telepállomásról ne kelljen vezető jegyvizsgálókat Nyugati telepállomás kisegítésére vezényelni. Kezdeményezésünket az indokolja, hogy a Kelenföld és a Déli pu. közötti buszközlekedés,valamint az ezzel kapcsolatos utas tájékoztatás többlet létszámot igényel.

Fridrich Imre

A level itt olvasható 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.