2015. 12. 17. 00:00

MIGRÁNS HELYZET - MÉG MINDIG NINCS VÉGE...

A Győrben szolgálatot teljesített kocsivizsgáló, valamint fűtés-világítás szerelő kollégáink azzal a panasszal fordultak szakszervezetünkhöz, hogy a munkáltató esetükben semmilyen módon nem méltányolta a migráns helyzet megoldásában való részvételüket.

A győri kollégák ez év eleje óta tevékenven  részt vettek  a rendkívüli helyzet  kezelésében, hiszen a migránsokat szállító vonatokkal kapcsolatos munkavégzésben közvetlenül érintettetek - külső műszaki vizsgálat, belső berendezések vizsgálata, javítása - voltak.

Az ezeken a vonatokon árulkodó állapotok (fotók mellékelve) következtében többen kerültek betegállományba, rendre  hányással, hasmenéssel járó fertőzés miatt.

Szakszervezetünk többször jelezte, hogy a munkáltató egyoldalú intézkedésének végrehajtása nem volt igazságos, ezért újfent követeljük,hogy valamennyi, a migránshelyzetben helytálló és a juttatásból  kimaradt vasutas munkavállaló részére - ideértve győri kollégáinkat is - kerüljön kiosztásra az egyszeri, 20.000 Ft-os Erzsébet-utalvány!

Levelünk itt olvasható

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.