Kell-e kesztyű és maszk mindenhol, vagy sem?
A koronavírus elleni védekezéshez szükséges eszközök (maszk és a kesztyű, kézfertőtlenitő és egyéb anyagok) a munkáltató által elvégzett kockázatértékelés/kockázatbecslés alapján kerültek meghatározásra, figyelembe véve az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait.
A WHO ajánlása szerint:
„A maszk önmagában nem elegendő a fertőzés megállításához, ám viselése mások védelme érdekében javasolt, ha valaki légúti tünetektől szenved. Amennyiben valamilyen alapbetegsége (magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegség, légzőszervi betegség, májbetegség, daganatos betegség) van, saját védelme érdekében viseljen maszkot!”
„A legfontosabb a gyakori és alapos szappanos kézmosás, vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítő használata. Különösen javasolt mosdó használatát követően és étkezés előtt!”